Cal Falsina: una mica d'història

El nostre obrador és hereu d’una tradició iniciada per la família Falsina fa més de 70 anys.

Forners per vocació

Fa més de 70 anys, concretament cap al 1947, el forner Pere Falsina i la seva esposa Carme Romans, van arribar a Caldes de Montbui. Allí hi havia un senyor que volia tancar el seu forn, anomenat L’Espiga d’Or. Com que al Pere i la Carme els hi va agradar tant el poble, no s’ho van pensar dues vegades i s’hi van quedar.

Al Pere li encantava fer pa i provar coses noves. Però sobretot li agradava molt treballar bé perquè els seus clients de cada dia poguessin menjar un bon pa.

Pere Falsina

Des del Balcó

La nova generació

Poc després va néixer la Ramona que juntament amb el seu marit Jordi Ventura, van prendre el relleu del negoci. Van obrir més botigues i van ampliar els seus productes de pa, brioixeria i pastisseria. Però sempre sense deixar de treballar com els hi havien ensenyat el Pere i la Carme: de manera artesanal.

Actualment, la Meritxell i l’Ester, nétes del Pere i la Carme, continuen apostant pels valors tradicionals d’elaboració del pa, tot obrint camí a noves maneres de concebre el negoci.

Ramona Falsina

EOR---ester-i-meritxell-SQ

Ester i Meritxell

Reconeixements

Al llarg dels anys, hem rebut diversos reconeixements del sector per la feina que fem al nostre forn i obrador

Ens complau molt que els nostres companys de professió valorin i reconeguin el treball diari que realitzem a L’Espiga d’Or. Malgrat això, el principal reconeixement a la nostra feina el rebem cada dia amb la fidelitat dels nostres clients, molts dels quals porten tota la vida venint a comprar el nostre pa cada dia i confiant també en les nostres especialitats de pastisseria i brioixeria per a les ocasions especials.

Ruta española del buen pan

2018

Cada any l’associació Pan de Calidad, una entitat sense ànim de lucre que promou el consum de pa de qualitat, tria els millors forns del país i els reconeix amb una Estrella a la seva guia Ruta del Pan. El 2018 vam ser escollits per primer cop en aquesta selecció en l’àmbit nacional.

El reconeixement va anar acompanyat d’un diploma entregat en una trobada amb tots els finalistes.

Ruta española del buen pan

2019

El 2019 vam repetir com a finalistes del Top 80 dels millors forners a escala nacional que elabora l’associació Pan de Calidad. La selecció la realitza un jurat integrat per quatre professionals experts del sector que valoren el pa de cada forn participant.

Per nosaltres va ser un honor rebre aquest reconeixement per segon any consecutiu, que suposa un aval a la continuïtat de la nostra feina.

Forners Top de Catalunya

2019

L’associació Panàtics s’encarrega cada any de triar els millors forns de Catalunya en un concurs en què participen centenars d’establiments. En l’edició de 2019, L’Espiga d’Or va ser un dels escollits per formar part de la Ruta del Bon Pa al nostre país.